• ALTEVEER – Alteveer verloor zondag ook hun derde wedstrijd in deze nog prille competitie deze keer was Bellingwolde de meerdere van de geelzwarten en stond er na 90 minuten voetbal 0-3 op het scorebord.

door Kas Oortwijn

Alteveer kende een matige start van de competitie en moest na 2 duels reeds 10 doelpunten incasseren. Trainer Udema van Alteveer ging dan ook vanmiddag zijn opstelling dusdanig aanpassen om niet te snel de aanval te kiezen maar om de tegenstander te laten komen en zelf loeren op de snelle uitbraak. Alteveer had nogal personele problemen en stond voor de 2e achtereenvolgende keer gelegenheidsdoelman Patrick Christians onder de lat die de geblesseerde Bert Strockmeijer verving en ontbrak nieuwkomer Beerlings die om onduidelijke reden afwezig was deze middag.

De wedstrijd was nauwelijks 2 minuten oud of Tim Hidding van de bezoekers snelde zich langs de verdediging van de geelzwarten en hij de bal keurig terug legde op Martijn Bouma en hij doelman Christians van dichtbij verschalkte en zijn ploeg al snel op voorsprong bracht. Nauwelijks genieten van de voorsprong was de gelijkmaker dichtbij maar Roy de Wijk wist tot 2 keer toe uitblinker doelman Klungel niet te passeren. Zoals de opstelling reeds vermelde loerde Alteveer op de snelle uitbraak en liet Bellingwolde het spel maken en bleef Alteveer overeind, ook toen na een duidelijke buitenspel situatie die door de grensrechter en tevens op één lijn staande scheidsrechter over het hoofd werd gezien waardoor Alteveer in de race bleef.

Strafschop

Na een kleine half uur te hebben gespeeld kreeg de thuisploeg een riante mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen toen Bryan Schenkel binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald , maar Bart Nieland die de elfmeter slecht inschoot strandde op doelman Klungel die na deze actie de held van de wedstrijd werd. Vlak voor rust kwamen de bezoekers fortuinlijk na een klutssituatie op 0-2 toen de verdediging van Alteveer de bal niet goed wegwerkte en Jeffrey v/d Veen hier wel raad mee wist

De tweede helft was nauwelijks begonnen of had Alteveer aan doelman Christians te danken dat hij zijn ploeg nog enigszins in de race hield na een knappe redding. Daarna probeerde Alteveer de druk op te voeren maar de verdediging van de bezoekers de goed stond hield stand. Daarna een hachelijke situatie toen Bryan Schenkel in botsing kwam na ver uit de goal komende doelman Klungel, de matig leidende scheidsrechter gaf Schenkel geel en gelijk daarna de rode kaart maar de leidsman was even dusdanig de kluts kwijt en dacht de aanvoerder. zijn tweede gele kaart te geven en trok hierna zijn beslissing in

Doelman

Ondanks dat de bezoekers het betere veldspel hadden kreeg Alteveer voldoende mogelijkheden om te scoren maar steeds stond doelman Klungel in de weg, aanvoerder Schenkel van Alteveer profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en oog om oog met de doelman faalde hij. Trainer Udema wisselde de geblesseerde Roy de Wijk en de ongelukkig spelende Jeroen de Haan voor Can Altunay en Rudy Akpinar die allebei goed invielen en even later was er weer een fikse domper voor de geelzwarten want ook Sander Klinkhamer viel geblesseerd uit zijn vervanger was Pascal Hilgenga. Wat Alteveer ook probeerde het wou niet lukken om een treffer te maken want doelman Klungel was een sta in de weg, de mooiste actie van de doelman was dat na een knappe aanval van de thuisploeg hij met een prachtige redding Rudy Akpinar van het scoren afhield. In de slotfase was alle hoop verloren voor de thuisploeg toen Jeffrey v/d Veen zijn tweede en tevens de 0-3 eindstand op scorebord noteerde.

Bellingwolde die ook kansen zat kreeg won verdiend en voor Alteveer waren de druiven na afloop zuur toen de naaste concurrenten punten pakte en de geelzwarten momenteel troosteloos onderaan staan. Ondanks dat het spel nog niet helemaal vlekkeloos gaat was men na afloop wel content en ziet men als Alteveer de lijnen doortrekt de punten wel komen.